close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

מתכון לעוגת שכבות

רבקה חניאא אב, תשפב29/07/2022
פרק ז מתוך הספר יומנה של אמא
<< לפרק הקודם
 - 
לפרק הבא >>

פרק ז מתוך הספר יומנה של אמא - מתכון לעוגת שכבות

תגיות:
רבקה חניא
בס"ד

שלום וברכה!

למי שאוהבים מתכונים מסובכים הרי לפניכם מתכון לעוגת שכבות טעימה.
מתכון עוגת שכבות-

המצרכים לבצק:-

- 3 חלמונים.
- 1 מרגרינה.
- ארבע עד חמש כוסות קמח.
- 1 אבקת אפייה.
- חצי כוס מים.
- 3/4 כוס סוכר.

המצרכים לשוקולד-

- 1 מרגרינה.
- חצי כוס מים.
- 3 כפות קקאו.
- חצי כוס סוכר.
- 3 חלמונים.
- רבע בקבוק רום או ליקר.
-
להקצפה:- 6 חלבונים וחצי כוס סוכר.

אופן ההכנה
של הבצק-

1. מערבבים את כל החומרים של הבצק, לבצק רך ולא דביק.
2. מחלקים את הבצק לשניים, שמים את החלק הראשון בתבנית ושוטחים אותו היטב.

אופן ההכנה של השוקולד-

1. שמים בסיר קטן על האש את כל החומרים של המילוי חוץ מהחלמונים והרום .
2. כשהתערובת נמסה ונהפכת לשוקולד מכבים את האש, מצננים מעט.
3. מוסיפים את החלמונים והרום ומערבבים במהירות כדי שהחלמונים לא ייקרשו.
4. מקציפים את החלבונים עם החצי כוס סוכר.
5. מקררים את השוקולד ומוסיפים אותו לתוך החלבונים המוקצפים בצורת עטיפה.
6. שופכים את כל השוקולד על הבצק שבתבנית ומכסים עם החלק השני של הבצק.

טיפ:-
כדי להקל עליכם להניח את הבצק על השוקולד. לקמח משטח ומערוך, לפתוח עלה של בצק בגודל התבנית. לגלגל על המערוך ולהניח על המילוי תוך כדי גלגול המערוך באופן הפוך. וכך מתכסה המילוי.
לאפות בחום בינוני כ-40 דקות

אשמח מאוד אם תספרו לי איך יצאה לכם העוגה.

לשאלות הארות והערות אפשר לפנות אליי
הוסף תגובה
רבקה חניא
הגדל /הקטן טקסט
שמור קישור
שם השולח
תוכן ההודעה